Поліція забезпечує порядок на території Лаври, в УПЦ МП кажуть про «штурм корпусів»

Поліція забезпечує порядок на території Лаври, в УПЦ МП кажуть про «штурм корпусів»

Фото, відео
Укрінформ
Працівники поліції наразі забезпечують правопорядок на території Києво-Печерської лаври.

Про це у коментарі Укрінформу заявила пресофіцер Печерського управління поліції Оксана Тищенко, відповідаючи на питання про нібито штурм 54, 57 і 58 корпусів лаври.

“Наразі тут правоохоронці по суті забезпечують публічну безпеку та порядок. На місці є директор заповідника, є комісія, яка працює. У них є рішення суду, відповідно до якого вони мають (право — ред.) на законних підставах потрапити до цих корпусів”, - зазначила вона.

Читайте також: У Нижній лаврі під контроль заповідника повернули 11 споруд

Раніше у Телеграм-каналі Української Православної Церкви з'явилася інформація, що у вівторок відбувається штурм 54, 57 і 58 корпусів лаври.

Зазначається, що поліція нібито оточила ці корпуси та що поліцейські нібито вже зрізали замки та увірвалися до 57 корпусу.

Як повідомлялося, Господарський суд міста Києва 10 серпня зобов'язав Свято-Успенську Києво-Печерську лавру (Чоловічий монастир) УПЦ усунути перешкоди у користуванні майном Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» шляхом його повернення.

9 серпня Господарський суд Києва визнав законним розірвання договору щодо безоплатного користування приміщеннями Нижньої лаври, який уклали монастир УПЦ МП та заповідник “Києво-Печерська лавра”.

Фото: Руслан Канюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-