У Києві завершився пілотний курс підготовки до національного спротиву

У Києві завершився пілотний курс підготовки до національного спротиву

Фото
Укрінформ
У Києві завершився пілотний п’ятиденний курс підготовки цивільного населення в межах програми Національного спротиву.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає Укрінформ із посиланням на КМВА у Телеграмі.

На Київщині для цивільного населення провели навчання з підготовки до національного спротиву / Фото: Руслан Канюка

Як зауважив він, сертифікати про проходження курсу отримали кілька десятків курсантів.

Читайте також: Загарбники посилюють пропаганду серед молоді у Криму - Центр нацспротиву

В умовах, максимально наближених до бойових, із застосуванням піротехніки й лазертагу курсанти відпрацювали на практиці засвоєний матеріал з мінно-вибухової безпеки, стрілецької, домедичної і тактичної підготовки.

Попко нагадав, що підготовка киян до національного спротиву здійснюється в тісній взаємодії із командуванням Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Спільними зусиллями вже розроблений комплект необхідних документів, до Національного класифікатора України введена нова професія – "доброволець територіальної оборони".

Читайте також: На окупованих територіях породіллям відмовляють у виплатах без паспортів РФ – Центр нацспротиву

На сьогодні заняття з підготовки до національного спротиву проходять у трьох районах Києва. Одночасно пройти тренування можуть до 140 осіб за добу.

"Цього явно недостатньо, і для того, щоб охопити всіх охочих, ми плануємо розгорнути навчальні точки в кожному районі столиці", – зауважив очільник КМВА.

Він наголосив, що, чим більше людей пройдуть підготовку щодо дій в умовах воєнної агресії, тим стійкішими й обізнанішими вони ставатимуть, і менше втрат Україна зазнає. "Бо підготовлений – значить захищений", – підкреслив Попко.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій і Миколаївській областях минулого тижня стартувало навчання кандидатів у помічники ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-