У Києві прокуратура проводить обшук на території КП «Плесо»

У Києві прокуратура проводить обшук на території КП «Плесо»

Укрінформ
На території комунального підприємства «Плесо» Дніпровська окружна прокуратура Києва проводить обшук.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ. 

“На території комунального підприємства «Плесо» Дніпровська окружна прокуратура м. Києва проводить обшук”, - йдеться в повідомленні. 

Зазначені дії виконуються в межах кримінального провадження щодо нібито розтрати бюджетних коштів на капремонт зон відпочинку «Галерна», «Чорторий» та «Троєщина». 

У КМДА стверджують, що «Плесо» співпрацює зі слідством, надає наявні запитувані документи та інформацію.

Водночас, як йдеться в повідомленні, КП «Плесо» не погоджується з висновком щодо оцінки ефективності та результативності фінансово-господарської діяльності за 2019-2020 роки та І квартал 2021 року. 

На підприємстві запевняють, що відкриті торги на закупівлі капітальних ремонтів зазначених пляжів проведено у відповідності до закону України «Про публічні закупівлі». За інформацією КП “Плесо”, очікувана вартість вищезазначених закупівель визначена на підставі проєктних документацій на проведення капітального ремонту та експертних звітів, що це підтверджують. Зокрема, це експертний звіт, виданий ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «Індпроктреконструкція» та ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Міжрегіональна будівельна експертиза».

Читайте також: Розтрата на ₴56 мільйонів: у Києві судитимуть топменеджера банку

У КП зазначають, що фінансування здійснено на підставі розпорядження КМДА вiд 04.04.2018 № 550 «Про затвердження адресного переліку об'єктів для виконання робіт з капітального ремонту в межах затверджених бюджетних призначень на 2018 рік Управлінню екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)».

Остаточний висновок щодо можливих порушень визначить судова інстанція.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві викрили колишнього заступника директора комунального підприємства «Плесо» у розтраті коштів під час здійснення закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-