У Києві експосадовця КП «Плесо» підозрюють у розтраті майже ₴900 тисяч

У Києві експосадовця КП «Плесо» підозрюють у розтраті майже ₴900 тисяч

Укрінформ
У Києві викрили колишнього заступника директора комунального підприємства «Плесо» у розтраті коштів під час здійснення закупівель.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру ексзаступнику директора КП «Плесо» у розтраті коштів під час здійснення закупівель (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2020 року між комунальним підприємством та приватною фірмою був укладений договір про надання комплексних інженерних послуг з паспортизації озера Мартишів у Дарницькому районі столиці.

Читайте також: На Закарпатті депутат з Луганщини «наварив» на ремонті доріг ₴9,5 мільйона - поліція

У подальшому заступник директора комунального підприємства, достовірно знаючи, що послуги не надані, підписав акти приймання виконаних робіт, на підставі яких на рахунки приватної фірми були перераховані бюджетні кошти.

Висновком експертів підтверджене завдання збитків столичній громаді на суму близько 570 тис. грн.

Крім того, раніше вказаному посадовцю повідомили про підозру за фактом вчинення розтрати бюджетних коштів під час закупівлі послуг з паспортизації струмка Віта у Голосіївському районі столиці. Збитки за цим епізодом становлять 300 тис. грн.

Читайте також: Розтрата на ₴56 мільйонів: у Києві судитимуть топменеджера банку

На цей час підозрюваний звільнений з посади заступника директора КП, проте обіймає посаду в іншому комунальному підприємстві.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, у Закарпатській області правоохоронці повідомили про підозру депутату райради Луганщини у заподіянні державі збитків на 9,5 млн грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-