Керівника київського КП підозрюють у розкраданні ₴4,7 мільйона на ремонті доріг

Керівника київського КП підозрюють у розкраданні ₴4,7 мільйона на ремонті доріг

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили керівника столичного комунального підприємства та підрядника в розкраданні 4,7 млн гривень на ремонті доріг у Солом’янському районі Києва.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі.

Підозрюваним посадовцем є начальник "Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району". Йому та керівнику приватного підприємства інкримінується заподіяння збитків в особливо великих розмірах під час здійснення ремонту асфальтобетонного покриття.

Читайте також: У Києві судитимуть посадовців, які «наварили» на шкільному харчуванні ₴4 мільйони

За даними слідства, між комунальним підприємством і підрядною організацією був укладений договір щодо проведення будівельних робіт з ліквідації аварійної ямковості, а також здійснення поточного ремонту по бульвару Чоколівському у Солом’янському районі Києва на загальну суму близько 19 млн гривень.

На підставі актів приймання виконаних будівельних робіт і довідки про їх вартість виконавцю були перераховані кошти зі столичного бюджету.

Слідством встановлено, що до офіційних документів були внесені недостовірні відомості про вартість використаних матеріалів. Так, судова товарознавча й економічна експертизи показали завищення на суму близько 4,7 млн грн.

Читайте також: «Наварили» на насосах понад 1,7 мільйона: двом посадовцям Київводоканалу оголосили підозру

Керівнику комунального підприємства оголошена підозра за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, підряднику – за ч. 5 с. 191, ч. 1 ст. 366 (привласнення коштів в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану та службове підроблення) ККУ.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру посадовцю Київбудреконструкції та підряднику в розкраданні понад 2 млн грн на ремонті ліфтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-