«Наварили» на насосах понад 1,7 мільйона: двом посадовцям Київводоканалу оголосили підозру

«Наварили» на насосах понад 1,7 мільйона: двом посадовцям Київводоканалу оголосили підозру

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям приватного акціонерного товариства “Київводоканал” і підряднику за фактом розкрадання понад 1,7 млн грн бюджетних коштів на закупівлі насосів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру двом посадовцям ПрАТ “Київводоканал” та керівнику комерційної фірми у розтраті понад 1,7 млн гривень бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, Київводоканал оголосив тендер на закупівлю глибинних насосів. З метою привласнення бюджетних коштів посадовці Київводоканалу залучили у протиправну схему керівника підконтрольного та наближеного підприємства та уклали з ним договір поставки глибинних насосів, за цінами значно вище ринкових.

Різницю у вартості, що сягає понад 1,7 млн гривень, учасники оборудки розподілили між собою.

Читайте також: Розкрадання на ремонті ліфтів: у Києві провели 25 обшуків

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків, під час яких вилучено договори про надання послуг поставки, чорнові записи, мобільні телефони та акти розрахунків.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру колишньому директору комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі збитки у 73,6 млн грн на реконструкції Поштової площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-