ДБР затримало посадовця КМВА, який за гроші допомагав чоловікам виїхати за кордон

ДБР затримало посадовця КМВА, який за гроші допомагав чоловікам виїхати за кордон

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці затримали посадовця Київської міської військової адміністрації, який за 10 тис. доларів допомагав чоловікам виїхати за кордон.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації.

Його викрили на організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, ціна «послуги» становила 10 тис доларів США для одного клієнта. За ці гроші учасники схеми оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Правоохоронці задокументували декілька випадків видачі фіктивних документів.

Організатора схеми затримано під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам. За їх виготовлення він отримав 30 тис доларів США.

Читайте також: На Полтавщині затримали посадовця військкомату, який «допомагав» ухилянтам

В ході обшуків за місцем проживання посадовця, в районному територіальному центрі комплектування, Київській міській військовій адміністрації вилучено понад 48 тис доларів США та 5 тис євро.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання йому запобіжного заходу.

Перевіряється причетність до вчинення злочину посадовців одного з київських територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також інших осіб.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили масштабну схему ухиляння від призову на військову службу під час мобілізації, організовану службовими особами районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в низці областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-