На Полтавщині затримали посадовця військкомату, який «допомагав» ухилянтам

На Полтавщині затримали посадовця військкомату, який «допомагав» ухилянтам

Укрінформ
На Полтавщині Служба безпеки викрила співробітника Миргородського терцентру комплектування та соціальної підтримки, який брав хабарі за сприяння в ухиленні від призову на військову службу.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Фігурант брав хабарі за «допомогу» чоловікам в ухиленні від призову на військову службу. За 6 тис. доларів США він виготовляв для них документи, що надавали можливість безперешкодного перетину державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, фігурант був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. З їхньою допомогою він підшуковував "клієнтів" і готував документи, що дозволяли чоловікам виїжджати за кордон. Спочатку клієнту "допомагали" отримати висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, а потім і зовсім знімали з військового обліку.

Раніше посадовець раніше вже сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації, зауважили в СБУ.

Фігуранта затримали на гарячому, коли він передавав "клієнту" раніше оплачену фіктивну довідку.

Читайте також: Зеленський про перевірку військкоматів: На особливому контролі 11 областей

Під час обшуків за місцями проживання і роботи, а також у декількох районних ТЦК та СП правоохоронці виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність, значну суму готівкою, у тому числі й ту, яку посадовець отримав від "клієнта", та декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх учасників протиправної схеми.

Фігуранту готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що за будь-які факти незаконного збагачення керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки буде неминуча відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-