Резонансна ДТП: справа ексдепутатки Київради пішла до суду

Резонансна ДТП: справа ексдепутатки Київради пішла до суду

Укрінформ
До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишньої депутатки Київської міської ради за фактом вчинення ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянки України, ексдепутатки Київської міської ради, за фактом вчинення ДТП із тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України)”, - йдеться у повідомленні..

Як нагадали в міській прокуратурі, 27 листопада 2022 року в Києві сталася дорожня пригода за участі ексдепутатки Київради.

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, рухалася проспектом Бандери у напрямку вул. Богатирської.

Читайте також: На Одещині у ДТП загинули четверо людей, серед них - дитина

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, водійка не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення підозрюваною вимог ПДР, що знаходяться у прямому причинному зв'язку з виникненням даної ДТП та її наслідками.

До підозрюваної застосували запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

Читайте також: На Київщині у ДТП загинув дворічний хлопчик

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв Укрінформ, у червні депутатка Київради Ярина Ар'єва, яку підозрюють у вчиненні ДТП в стані наркотичного сп'яніння, склала депутатський мандат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-