Збитки на ₴21 мільйон: у Києві оголосили підозру директору комунального підприємства

Збитки на ₴21 мільйон: у Києві оголосили підозру директору комунального підприємства

Укрінформ
У Києві директору комунального підприємства “Спецжитлофонд” повідомили про підозру у завданні збитків столичній громаді на суму 21 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру директору комунального підприємства “Спецжитлофонд” за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК).

Слідство встановило, що між КП "Спецжитлофонд" та приватним підприємством був укладений договір підряду на виконання робіт з будівництва житлового будинку в Деснянському районі.

Фото: gp.gov.ua
Фото: gp.gov.ua

Отримавши попередню оплату на виконання робіт, підрядник виконав їх лише частково та у визначений договором спосіб невикористані кошти замовнику не повернув.

Прострочена заборгованість підрядника перед КП "Спецжитлофонд" становить понад 21 млн грн.

Читайте також: Екскерівникові департаменту КМДА оголосили ще одну підозру у службовій недбалості

Як зазначається, з грудня 2017 року * директор КП не вжив жодних заходів для стягнення цієї заборгованості з підрядника та не подав цивільні позови. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

У ході слідства також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому керівнику Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА оголосили підозру у службовій недбалості, внаслідок чого столичний бюджет недоотримав 320 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-