У столиці провели штабні навчання сил цивільного захисту

У столиці провели штабні навчання сил цивільного захисту

Фото
Укрінформ
У Києві пройшли штабні тренування з органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми міста, пов'язані з можливим забрудненням території радіоактивними матеріалами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Тема навчань – порядок дій у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня, пов’язаної з можливим забрудненням території радіоактивними матеріалами.

Навчання проводились за участю фахівців Міністерства енергетики України, НАЕК «Енергоатом», Інституту ядерних досліджень НАН України.

Серед навчальних цілей: перевірка повноти й ефективністі розроблених планів реагування та взаємодії органів управління та сил територіальної підсистеми Києва єдиної державної системи цивільного захисту щодо виконання завдань у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня, пов’язаної із забрудненням території радіоактивними матеріалами.

У Києві провели чергові штабні навчання сил цивільного захисту / Фото: КМДА

У навчанні взяли участь представники департаментів муніципальної безпеки, транспортної інфраструктури, житлово-комунальної інфраструктури, інформаційно-комунікаційних технологій, промисловості та розвитку підприємництва, охорони здоров’я, освіти та науки; представники державної установи «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я»; Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві; Головного управління ДСНС у м. Києві; Головного управління Національної поліції у м. Києві; Товариства Червоного Хреста України; Українського гідрометеорологічного центру; районних державних адміністрацій.

Читайте також: В Україні почались масштабні навчання на випадок аварії на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія все технічно підготувала для локального вибуху на Запорізькій атомній електростанції і може здійснити його з метою зупинення контрнаступальних дій Сил оборони і політичного тиску на Україну через деяких партнерів.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-