У Києві відкрили фотовиставку «Збройні сили України»

У Києві відкрили фотовиставку «Збройні сили України»

Фото
Укрінформ
В Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відкрилася фотовиставка "Збройні сили України" у межах проєкту "Нескорена нація. Національно-визвольна війна України проти Росії (2013–2023)".

Під час церемонії відкриття зазначалося, що мета фотовиставки - «через об’єктив військових кореспондентів та пресофіцерів долучитися до життя українського війська».

«Ці фотографії розповідають про нашу силу як націю. Ця виставка - втілення нашої поваги та вдячності до хлопців та дівчат, які перебувають у ЗСУ і захищають нашу незалежність. Кожна фотографія – це історія, історія сміливості, мужності, свідчення непохитної відданості нашому народу, нашій державі», - сказав начальник інформаційного агентства АрміяInform Віталій Саранцев.

У межах виставки представлені світлини з усіх підрозділів української армії – Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-морських сил, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, Сил територіальної оборони ЗСУ.

Окрім того, експонуються фото Верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, усіх командувачів, захисників і захисниць України.

Також відвідувачі можуть побачити фотографії зброї перемоги.

«На день Покрови ми зможемо показати не лише фотовиставку, але й зробити із неї фотолітопис правди (фотолітопис «Нескорена нація» - ред.)», - зазначив голова Всеукраїнської правозахисної організації „Меморіал“ імені Василя Стуса Степан Кубів.

Головний редактор юридичного журналу “Право України” Олександр Святоцький додав, що фотолітопис буде розпочато з подій 21 листопада 2013 року, початку Революції гідності.

Він також зазначив, що роботи над проєктом планується завершити до початку вересня, «щоб встигнути до Дня захисників та захисниць України».

Також на виставці анонсували вихід документальної стрічки "Національно-визвольна війна України проти москалів".

Читайте також: У Тернополі відкрилася виставка «Портрети Маріуполя»

Організатори виставки – Укрінформ, АрміяInform, газета Верховної Ради "Голос України", Всеукраїнська правозахисна організація "Меморіал" імені Василя Стуса, громадська організація "Мистецький фонд імені Короля Данила" та юридичний журнал "Право України".

Це четверта експозиція у межах фотолітопису "Нескорена нація. Національно-визвольна війна України проти Росії (2014-2023)", що готується до видання. Раніше були представлені теми "Воїни світла", "Незламна Україна", "Росія – держава терорист".

Ознайомитися з фотовиставкою можна упродовж тижня в першому залі Укрінформу з 10.00 до 17.00 (за винятком часу, коли в залі відбуваються заходи). Після цього експозиція буде розміщена у вікнах біля центрального входу в агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-