Обшуки в КМДА у червні проходили в межах досудового слідства – поліція

Обшуки в КМДА у червні проходили в межах досудового слідства – поліція

Ексклюзив
Укрінформ
Обшуки у Київській державній адміністрації, які відбувалися у червні цього року, проходили в межах досудового розслідування кримінальних проваджень.

Про це йдеться у відповіді Головного управління Нацполіції у місті Києві на інформаційний запит Укрінформу.

"Слідчими підрозділами поліції Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях, у яких відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України здійснювались процесуальні дії у приміщенні КМДА", - зазначається у повідомленні.

У поліції заявили, що зважаючи на те, що наразі досудове слідство у цих справах триває, надання будь-якої інформації щодо них суперечитиме вимогам статті 22 КПКУ (недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування).

Раніше мер Києва Віталій Кличко назвав проведення поліцією обшуків та вручення підозр керівниках міських служб "шквальною кампанією з дискредитації столичної влади і його особисто".

Читайте також: Зачинене укриття: директора департаменту КМДА відправили під домашній арешт

Як повідомлялося, під час ракетної атаки в ніч на 1 червня троє людей загинули біля зачиненого укриття в Деснянському районі Києва.

У вечірньому відеозверненні того ж дня Президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці мають притягати місцеву владу до відповідальності у випадках, коли не забезпечується цілодобова доступність укриттів.

Також на пресконференції у Кишиневі у відповідь на питання про відповідальних за зачинені укриття Зеленський натякнув, що серед відповідальних за це може бути мер Києва Віталій Кличко.

Голови державних районних адміністрацій Києва закликали мера Кличка відмовитися від однієї з посад — або мерської, або голови Київської міської державної адміністрації.

Відео із закликом опублікував голова Деснянської РДА Дмитро Ратніков.

Читайте також: Директорові ще одного департаменту КМДА повідомили про підозру

На думку голів столичних РДА, після трагедії 1 червня, коли біля зачиненого укриття загинуло троє людей, Кличко намагається перекласти відповідальність на владу районів, хоча сам, як вважають чиновники, сконцентрував владу у своїх руках.

“Пропонуємо меру відмовитися від одночасного поєднання кількох посад — міського голови та голови КМДА. Відновити відібрані повноваження районів. Ми, дружня команда голів районів, 24/7 працюємо на благо рідного міста. Тому, у разі потреби, готові взяти на себе як владні повноваження, так і відповідальність за життєдіяльність столиці”, — заявили автори звернення.

Кабінет Міністрів 25 січня 2022 року вніс зміни до порядку призначення та звільнення голів районних державних адміністрацій Києва та Севастополя, скасувавши, зокрема необхідність врахування пропозицій голів міських державних адміністрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-