«Аптека-Музей» у Києві стала комунальним закладом

«Аптека-Музей» у Києві стала комунальним закладом

Укрінформ
КП«Аптека-Музей» у Києві стало комунальним музейним закладом.

Таке рішення прийнято на пленарному засіданні Київської міської ради 72 голосами, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

Як зазначила депутат Київради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, важливо привести у відповідність організаційно-правову форму цього об’єкта та створити повноцінний музейний заклад.

«Аптеку в цьому будинку було відкрито ще в 1728 році. З того часу постійно змінювались власники та функціонал будівлі, і аж у 1988 році було відкрито музей. Наразі в колекції музею тисячі експонатів, серед яких аптечні меблі XVIII-XIX століть, зразки аптечного посуду різних епох, фрагменти рукописів часів Київської Русі, підручники з медицини та терапії. Виставка займає 12 залів”, – зауважила Муха.

Вона наголосила, що «Аптека-Музей» фактично є музейним закладом культури, основним завданням якого має бути науково-дослідна та культурно-освітня діяльність для збереження та популяризації музейної колекції, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини.

Читайте також: Ткаченко обговорив із музейниками розвиток сфери у воєнний час

Комунальний музейний заклад «Аптека-Музей» буде підпорядковано Департаменту культури КМДА.

Як повідомлялося, в Одесі внаслідок ракетної атаки пошкоджено Музей цікавої науки.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-