Київська облрада підтримала проєкт рішення про заборону діяльності УПЦ МП

Київська облрада підтримала проєкт рішення про заборону діяльності УПЦ МП

Укрінформ
Київська облрада підтримала проєкт рішення щодо заборони діяльності Української православної церкви (Московського патріархату).

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Київської обласної ради Роман Титикало, передає Укрінформ.

“Сьогодні Київська обласна рада підтримала проєкт рішення фракції Європейська Солідарність Київщини щодо заборони діяльності УПЦ Московського патріархату”, - зазначив Титикало.

Читайте також: СБУ викрила клірика УПЦ МП, який допомагав загарбникам в Ізюмі

Він зауважив, що депутати обласної ради вважають діяльність релігійних організацій (об’єднань), які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором (Росією) такою, що порушує державні інтереси та загрожує національній безпеці.

“Вважаємо, що на території України не може діяти релігійна організація, яка фактично контролюється країною-агресором та підтримує її злочини. Враховуючи вищезазначене, Київська обласна рада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП”, - підкреслив Титикало.

Читайте також: На Київщині затримали священника УПЦ МП - підозрюють у співпраці з диверсантами

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 70% громадян підтримують ідею заборони діяльності Української православної церкви (Московського патріархату).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-