У Києві перевірили майже три тисячі укриттів

У Києві перевірили майже три тисячі укриттів

Укрінформ
У Києві міські та районні служби спільно з представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували майже 3 тис. укриттів та сховищ із наявних 4,6 тис.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

За оперативними даними, із 2197 об’єктів 265 не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути укриття. Ще 920 укриттів потребують підготовки і можуть бути укриттями за умови належної підготовки.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, “за кожною адресою формується висновок щодо його стану та придатності незалежно від форми власності та балансоутримувача".

Він нагадав, що "протягом 2022-2023 років у Києві провели понад 9 тисяч інспекційних виїздів, за результатами яких районним адміністраціям надавали доручення оперативного усунення недоліків. Насамперед ішлося про адреси, на які надходили зауваження від містян. Загалом за цей період місто виділило районам, як відповідальним розпорядникам коштів, понад 1,2 млрд грн на ремонтні роботи в спорудах цивільного захисту".

Читайте також: Укриття по всій країні перевіряють понад 2 тисяч груп – ДСНС

“Зараз тривають позапланові перевірки, і фокус нашої уваги максимально сконцентрований на тому, щоб кожне укриття чи сховище було технічно придатним і оперативно відчиняли в разі повітряної тривоги”, - зауважив Пантелеєв.

За його словами, “якщо навіть приміщення перебуває в оренді чи приватній власності, статус укриття чи сховища з нього ніхто не знімав. І доступ до нього під час повітряної тривоги має бути безперешкодним”.

Як підкреслив заступник голови КМДА, “зараз усі райони оновлюють інформаційні таблиці на входах до укриттів, наносять на мапу нові укриття та напрямки руху до них”.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 5 червня рятувальники, поліцейські та представники місцевих органів виконавчої влади перевірили 50 195 укриттів, з яких 32% виявилися зачиненими або непридатними до використання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-