Укриття у Києві мають бути відчинені постійно - КМДА

Укриття у Києві мають бути відчинені постійно - КМДА

Укрінформ
Усі укриття у Києві мають бути відкриті постійно.

Про це на пресбрифінгу заявив директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук, передає кореспондент Укрінформу.

«До цього були розмови про те, що ми не можемо тримати їх постійно відчиненими, тому що там зроблені ремонтні роботи і безхатченки будуть організовувати собі там притулки. Але ж ми не маємо іншого виходу, як тримати їх постійно у відкритому стані, тому що останні дні ми почали отримувати постійні удари балістичними ракетами», - сказав Ткачук.

За його словами, якщо людина приходить до сховища і воно закрите, слід набрати 101 або звернутися в кол-центр 1551, тоді аварійно-рятувальні служби приїдуть і зріжуть замок, «навіть, якщо це приватна форма власності».

Ткачук нагадав, що з 24 лютого 2022 року всі укриття у Києві введені в постійну готовність, відповідальність за них несе безпосередньо балансоутримувач.

«Балансоутримувач визначає комендантів чи відповідальних осіб цих укриттів, які повинні були відчиняти їх у режимі 24/7 під час повітряної тривоги і надавати вільний доступ. Контролює це наш департамент, і я безпосередньо несу відповідальність за систему цивільного захисту і відповідаю в місті за фонд захисних споруд у тому числі», - сказав він.

За даними Ткачука, за 2022 рік введено в дію додатково майже 400 укриттів, а цьогоріч додалося ще 127 таких об’єктів. Тобто робота зі збільшення фонду захисних споруд ведеться, але питання їх відкритості залежить від людського фактору, наголосив директор департаменту.

Коментуючи ситуацію з укриттям в Деснянському районі, біля якого сьогодні вночі загинули люди, він зауважив, що інформація про проблеми з цим сховищем до департаменту не надходила.

«Я перевіряв - до нашого департаменту інформація про це сховище, що воно закрите чи проблемне, не надходила. На даний час ми перевіряємо інформацію і в кол-центрі на 1551, чи були туди звернення за цією адресою», - сказав Ткачук.

Читайте також: За трагедію із загиблими через зачинене укриття відповідальна влада на всіх рівнях - начальник КМВА

Він також заявив, що готовий нести особисту відповідальність за цей випадок, «якщо правоохоронні органи приймуть таке рішення». «Прокуратура вже працює в нашому департаменті, вилучаються документи. Ми надаємо всю інформацію про звернення громадян, як ми на них реагували. Зараз наші дії оцінює прокуратура і правоохоронні органи. Ми з ними плідно працюємо», - заявив Ткачук.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в ніч проти 1 червня загинули троє людей, зокрема дитина, які під час повітряної тривоги намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Поліція Києва розпочала за цим фактом провадження щодо службової недбалості.

Поліцейські проводять у Київській міській державній адміністрації обшуки через закриті укриття під час російської атаки, що призвело до загибелі кількох людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-