ДТП у стані наркотичного сп’яніння: прокуратура оскаржить домашній арешт депутатці Київради

ДТП у стані наркотичного сп’яніння: прокуратура оскаржить домашній арешт депутатці Київради

Укрінформ
Прокуратура оскаржить запобіжний захід у вигляді домашнього арешту депутатці Київради, яку підозрюють у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками в стані наркотичного сп’яніння.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва столичної прокуратури повідомлено про підозру громадянці України, депутату Київської міської ради, у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння (ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Дорожня пригода сталася 27 листопада 2022 року у Києві.

Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту Бандери у напрямку вулиці Богатирської.

Читайте також: В Україні за чотири місяці у ДТП загинули 852 людини — поліція

"Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, жінка, усвідомлюючи, що стан, у якому вона перебуває, впливає на її увагу і реакцію, не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження", - ідеться у повідомленні. 

У прокуратурі зазначили, що ігнорування правил дорожнього руху з боку водійки призвели до заподіяння потерпілій численних травм. В результаті ДТП жінка отримала переломи плечової кістки та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження. 

За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення підозрюваною вимог ПДР, що знаходяться у прямому причинному зв'язку з виникненням даної ДТП та її наслідками.

Читайте також: У ДТП на Львівщині загинула жінка та двоє її дітей

23 травня 2023 року суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці. Прокуратура буде його оскаржувати. 

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років. 

Як повідомляв Укрінформ, у травні Київська міська рада звернулась до Верховної Ради України з проханням прискорити та забезпечити прийняття трьох законопроєктів №4594, №3023, №5798 щодо підвищення безпеки учасників дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-