В Україні за чотири місяці у ДТП загинули 852 людини — поліція

В Україні за чотири місяці у ДТП загинули 852 людини — поліція

Укрінформ
За перші чотири місяці 2023 року в Україні сталося майже 7 тисяч дорожньо-транспортних пригод, у яких загинуло 852 людини.

Про це на круглому столі в Укрінформі, присвяченому VIІ Глобальному тижню безпеки дорожнього руху, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

“За чотири місяці цього року у нас на вулично-дорожній мережі країни зареєстровано 6 904 ДТП з потерпілими та загиблими, це майже на 2% більше, ніж за аналогічний період 2021 року. За цей же період, перші чотири місяці року, у ДТП загинуло 852 особи, що на понад 8% більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Отримали травми 7 548 осіб, що на 45% більше ніж за аналогічний період 2021 року. Окремо відзначу ДТП за участю пішоходів - за 4 місяці, на жаль, в ДТП загинули 318 пішоходів, 1 845 пішоходів травмувалося”, - сказав Білошицький.

Читайте також: За I квартал року в Україні через ДТП загинули 26 дітей

Він пояснив, що цьогорічна статистика порівнюється з 2021 роком, оскільки ситуація у 2022 році через повномасштабне вторгнення росії через низку факторів не є стандартною для статистичного виміру.

Серед регіонів, де суттєво погіршилася ситуація на дорогах, Білошицький назвав Дніпропетровську, Львівську області та місто Київ.

Він додав, що понад 40% ДТП із загиблими та постраждалими сталися через перевищення швидкості.

Читайте також: У Хмельницькому водій збив на переході поліцейську і двох військових, є загиблий

За його словами, ухвалено рішення збільшити екіпажі для контролю швидкості за допомогою приладів TruCAM та збільшити кількість камер автоматичної фіксації порушень.

Як повідомлялося, в Україні з 15 по 21 травня проходить VIІ Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-