За тиждень до столичної влади надійшло понад 20 скарг на зачинені укриття

За тиждень до столичної влади надійшло понад 20 скарг на зачинені укриття

Укрінформ
За цей тиждень до Київської міської військової адміністрації надійшло 22 скарги щодо зачинених укриттів під час повітряних тривог.

Про це під час огляду захисних споруд цивільного захисту у Дарницькому районі столиці повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, передає кореспондент Укрінформу.

“За цей тиждень до військової адміністрації Києва надійшло 22 скарги, що укриття були зачинені під час повітряної тривоги. Зараз ми розбираємось з кожною адресою окремо. Ми звертаємось до правоохоронних органів, робимо звернення до прокуратури”, - сказав Ткачук.

Він наголосив, що у разі повітряної тривоги власник укриття зобов'язаний відчинити його, якщо цей об'єкт входить до загального переліку фонду захисних споруд Києва.

Читайте також: У столиці обіцяють перевірити та відкрити всі укриття після скарг киян

“Ворог чи не щодня здійснює повітряні атаки на Київ. Під час однієї з таких атак ми виявили проблему, що не всі укриття відкриті для киян. Це не системна проблема, але є окремі випадки, на які ми повинні реагувати. Я вважаю, що під час війни, коли ворог здійснює масовані повітряні атаки, закриті укриття - це злочин”, - підкреслив начальник КМВА Сергій Попко.

Він зауважив, що під час засідання Ради оборони Києва визначив завдання певним структурним підрозділам виявити такі моменти і зробити все, щоб всі укриття працювали.

Директор Департаменту муніципальної безпеки додав, що якщо громадянин під час тривоги не може потрапити до укриття, бо воно зачинене, то може зателефонувати на номер 101 або 1551. За його словами, після цього приїжджають рятувальники і відчиняють його.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві цього року на ремонт укриттів спрямують понад 350 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-