На Аскольдовій могилі відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Денису Антіпову

На Аскольдовій могилі відкрили меморіальну дошку загиблому військовому Денису Антіпову

Фото
Укрінформ
До роковин з дня смерті лейтенанта аеророзвідки 95-ої ОДШБр і ветерана 81 ОАеМБр Дениса Антіпова на військовій каплиці, що на Аскольдовій могилі у Києві, відкрили та освятили меморіальну дошку. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пріоритетом для Дениса було збереження цілісності нашої держави. Він після контузії (яку отримав у березні 2022 року - ред.) переживав за тих людей, які залишилися на фронті захищати нас із вами, тому сам вирушив воювати, хоч і не долікувався. Він підтримував національні цінності, завжди свідомо ходив на мітинги. Ми з чоловіком пишаємося тим, що він допомагав, зберігав пам'ять про побратимів, передавав її своїм студентам", - розповіла мати героя Марія Антіпова.

Читайте також: Ада Роговцева ініціювала перейменування вулиці у Києві на честь Героя України Да Вінчі

На Аскольдовій могилі відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Денису Антіпову / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Антіпов загинув на Харківщині 11 травня 2022 року. Ушанувати пам'ять воїна зібралися близько сотні людей, зокрема друзі, колеги, родичі й побратими. Під час заходу на честь загиблого воїна відкрили та освятили меморіальну дошку. Також відбулася панахида.

Віддати шану воїнові, який у цивільному житті працював викладачем кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Навчально-наукового інституту філології КНУ імені Шевченка, прийшов Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україн Кім Хьонг Те. Він висловив співчуття батькам героя, а також підкреслив, що Корея підтримуватиме Україну надалі.

Читайте також: Петиція про створення Пантеону Героїв на Аскольдовій могилі набрала 25 тисяч голосів

"Республіка Корея, яку Денис так любив, висловлює солідарність із Україною, рішуче засуджує збройну агресію росії проти України, вважаючи актом, що порушує статут ООН. Також минулого року уряд Кореї передав Україні гуманітарну допомогу на суму $100 млн, цього року планує надати допомогу у розмірі $130 млн, наразі проходять двосторонні переговори про участь у повоєнній відбудові України", - зазначив посол.

Своєю чергою, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, де у 2018 році Антіпов навчався за програмою підприємницької діяльності для ветеранів АТО та ООС, закликав присутніх завжди пам'ятати про "людей, які готові платити ціну за свободу України".

"Денис привів до нас у школу вчитися таких людей, які, будучи вже ветеранами, у перші дні повномасштабного вторгнення пішли воювати знову. Багатьох із них уже немає, із тих, кого він привів, кожний сьомий чи десятий вже загинув. Це та ціна, яку ми всі платимо за те, щоб ми існували. Найважливішим для нас є пам'ять. Я хочу, щоб ми завжди пам'ятали людей, які дали нам шанс бути вільними", - сказав Милованов.

Денис Антіпов - випускник КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю корейська мова та література і переклад. Він неодноразово стажувався у Південній Кореї, а також працював викладачем кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Навчально-наукового інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка.

З 24 листопада 2013 року був активним учасником Революції Гідності. У лютому 2015 року пішов добровольцем у 5-ту батальйонно-тактичну групу 81 ОАеМБр. У її складі брав участь у боях під Донецьким аеропортом, на промзоні Авдіївки, на Світлодарській дузі. У 2016 році з війни повернувся командиром взводу аеророзвідки свого батальйону. З початком російського вторгнення в Україну проходив військову службу в складі 95 ОДШБр. На початку березня 2022 року отримав поранення в бою поблизу м. Ізюма на Харківщині. Вирішив повернутися на фронт попри те, що не відновився від наслідків отриманих травм.

Антіпов загинув 11 травня 2022 року поблизу села Довгеньке на Харківщині в результаті артилерійського обстрілу. Посмертно отримав орден Богдана Хмельницького III ступеня. На його честь назвали одну з вулиць у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-