У столиці рівень води в Дніпрі за добу впав на 4 сантиметри

У столиці рівень води в Дніпрі за добу впав на 4 сантиметри

Укрінформ
У столиці станом на 7 травня рівень води у Дніпрі у порівнянні з попереднім днем знизився на 4 сантиметри.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Київська міська військова адміністрація.

“Станом на 10:00 07.05.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 299 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 14°C. Порівняно з попереднім днем рівень водопілля зменшився на 4 см. Вже понад 2 тижні поспіль висота повені в межах столиці коливається в районі 9 300 см, що менше на 60 см максимальних показників водопілля в середині квітня”, - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, загроз місту велика вода не несе. Аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий).

Читайте також: В Україні залишаються підтопленими 566 дворогосподарств та 83 будинки

“При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45 см. Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків”, - уточнив Попко.

Начальник КМВА додав, що промислові об’єкти і житлові масиві поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві станом на 6 травня рівень води у Дніпрі порівняно з попередньою добою піднявся на п’ять сантиметрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-