У Києві провели благодійний спортивний захід на підтримку захисників «Азовсталі»

У Києві провели благодійний спортивний захід на підтримку захисників «Азовсталі»

Фото
Укрінформ
У Києві відбувся благодійний спортивно-масовий захід «Ідея Нації» на підтримку захисників «Азовсталі», які наразі перебувають у полоні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформ.

5 травня бригада «Азов» відзначає 9-ту річницю від дня створення підрозділу. Відзначення цього дня є традицією з 2014 року. На честь цієї знакової дати Асоціація родин захисників «Азовсталі» організувала в Києві спортивно-масовий захід «Ідея Нації» для родин та військовослужбовців підрозділу, а також киян і гостей міста. Акція пройшла на території «Urban Park» (ВДНГ).

Цьогорічна програма організована на знак пам'яті про полеглих з 2014 року бійців «Азову», а також захисників «Азовсталі», які майже рік перебувають у полоні ворога. Захід націлений на підтримку сімей загиблих та полонених бійців завдяки створенню дружньої атмосфери єдиного азовського сімейства.

“Мета акції – нагадати всім, що наші хлопці досі перебувають у полоні. Також ми хочемо підтримати військових донатами. Війна не закінчилась. Допомога потрібна завжди. Передусім, цей захід організований для родин військових, зокрема родин “азовців”. Це можливість для них трохи відволіктися. Для дітей – це психологічна реабілітація”, – зазначила директорка департаменту молоді і спорту Юлію Хан.

Вона зауважила, що минулого року така акція проходила у Києві вперше. Раніше святкували річниці від дня створення підрозділу “Азов” в Маріуполі.

У межах акції відбувся благодійний забіг «Біжу за «Азов»: 1 км – для дорослих та дітей, 5 км – для підготовлених бігунів.

Пробігти дистанцію з можливістю отримати памʼятну медаль можна і онлайн. Для цього потрібно зафіксувати забіг у будь-якій програмі (Nike Run, Strava тощо) до 10.05.23, внести донат від 300 (без медалі) або 600 (з медаллю), надіслати скріншот виконаного забігу та оплати в Телеграм @helga_supportfamily, а також опублікувати фото з забігу в stories з відміткою акаунту @azovstalfamilies.

Читайте також: Незламні, нескорені, неспиннілегендарні: “Азову” — 9 років

Також всі охочі могли взяти участь у змаганнях з настільного тенісу, подивитись показові виступи Федерації стронгмену України, пограти в шашки з віце-чемпіонкою України Тетяною Портянко, пограти в аматорські ігри зі стрітболу та футболу тощо.

Крім того, на заході було проведено майстер-класи з брейкдансу, виготовлення ляльок-мотанок, плетіння маскувальних сіток.

У Києві відбувся спортивно-масовий захід «Ідея нації» на підтримку захисників «Азовсталі» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Окрім того, військовий з “Азовсталі” провів лекцію з домедичної допомоги. Наприкінці акції військові з полку “Азов” розгорнули польову кухню і пригощали відвідувачів смачним пловом.

Учасники заходу могли придбати речі пов'язані з “Азовсталлю” – картини, стікери, футболки, книги про бої за “Азовсталь”, тим самим підтримати родичів загиблих і полонених бійців, які боронили Україну в Маріуполі.

Організатори: Асоціація родин захисників «Азовсталі» за підтримки Департаменту молоді та спорту КМДА. Інформаційним партнером акції, зокрема, є Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ”.

Як повідомлялося, у російському полоні наразі перебувають близько 700 “азовців”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-