У Києві за два роки відремонтували майже 90 парків та скверів

У Києві за два роки відремонтували майже 90 парків та скверів

Укрінформ
За останні два роки у столиці проведено капітальний ремонт у майже 90 парках та скверах, висаджено понад 17 тисяч дерев та близько 145 тисяч кущів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

“За останні два роки у столиці проведено роботи з капітального ремонту та реконструкції на 86 об’єктах благоустрою зеленого господарства”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також за цей час у Києві висаджено понад 17 тисяч дерев та близько 145 тисяч кущів.

Начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний підкреслив, що попри всі виклики, робота зеленого господарства столиці не зупинялася ні на день.

“За останні два роки було докладено чимало зусиль не тільки для того, аби утримувати в належному стані зелені зони столиці, але і проводити капітальні ремонти і відкривати парки та сквери після реконструкції”, - сказав Возний.

Він зауважив, що за два минулі роки в Києві відкрили після капремонту Наводницький парк у Печерському районі, другу чергу Пейзажної алеї, сквер на Володимирському проїзді, 2, парк «Відрадний» у Солом’янському районі, парк «Троєщина», парк «Прибережний» у затоці Берковщина та багато інших.

За його словами, у столиці також активно продовжували роботи з озеленення - у 2022 році у столиці було висаджено майже 6000 дерев, понад 61 000 кущів та близько 7 мільйонів квітів. Возний зазначив, що частина зелених насаджень була передана місту меценатами, таким чином вдалося досягнути економії у понад 4,5 млн грн.

Читайте також: В Ірпені започаткують світову акцію "1 мільйон дерев життя"

Як повідомляв Укрінформ, в Києві поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на середину квітня у столиці «оцифровано» майже 23 000 зелених насаджень.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-