В Ірпені започаткують світову акцію

В Ірпені започаткують світову акцію "1 мільйон дерев життя"

Укрінформ
У Всесвітній День Землі, 22 квітня, в Ірпені стартує перша світова акція "1 мільйон дерев життя".

У цей день заплановано висадити мільйон дерев загалом у 70 локаціях в Україні та понад 30-ти країнах світу, через телеміст.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

Як зазначається у повідомленні, у найбільш символічному місці в Ірпені на Київщині почесні гості, партнери проєкту «Озеленення планети», міністри та депутати висадять близько 50 дерев – у пам’ять про загиблих захисників України з початку повномасштабного вторгнення, зокрема жителям Ірпеня.

Акція розпочнеться о 12:00, точну локацію в Ірпені та програму заходу організатори повідомлять пізніше.

Мета акції – висадити 1 млн дерев життя та об'єднати людей всієї планети навколо відновлення екосистеми та ініціативи на підтримку Збройних сил України в рамках проєкту «1000 дронів для України».

Читайте також: Німецький меценат передав Києву 30 тисяч насінин дерева гінкго

Як уточнили організатори, в рамках проведення акції відбудеться телемарафон, який розпочнеться з Донецької області. Прямі включення відбуватимуться з Донецької, Херсонської та Харківської областей.

До кінця 2023 року організатори планують висадити близько 5 млн дерев і провести 12 екологічних заходів, що передбачають висадку парків, скверів та алей.

Крім того, ініціатори проєкту заявили про готовність висадити Алею перемоги в Криму вже у жовтні в разі деокупації півострова.

Участь у висадці дерев життя візьмуть перші особи держави, представники дипломатичних місій, лідери громадських організацій, зірки, волонтери, діти тощо. Зокрема, серед учасників – Олег Немчінов, міністр Кабінету міністрів; Руслан Стрілець – міністр захисту довкілля та природних ресурсів; Аніца Джамич – посол Хорватії в Україні; Олександр Маркушин – міський голова Ірпеня; Юрій Гусєв – генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром»; представники Офісу Омбудсмена тощо.

Крім того, як пояснили організатори акції, під час висадки дерев, через телеміст, стартує збір коштів на розвідувальні дрони в рамках Міжнародного проєкту "1000 дронів для України".

Проєкт "1000 дронів для України" створений з метою забезпечення Збройних сил України сучасними дронами для розвідки та наведення точних ударів по ворожих позиціях. За допомогою цього проєкту організатори сподіваються покращити обороноздатність країни та зробити її безпеку більш стійкою.

Організатор заходу – благодійний фонд «Озеленення України».

Глобальний проєкт "Озеленення України" розпочався у 2020 році, успішно завершившись з висадкою понад 3 млн дерев по всій території країни. Наступного року, у 2021-му, була започаткована глобальна екоініціатива під назвою Greening of the Planet, яка стала успішною в 100 країнах світу.

Читайте також: У столиці поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев

Організатором проєкту Greening of the Planet став благодійний фонд "Озеленення України", заснований Ганною Крисюк (президенткою Business Woman Club) та Сергієм Гайдайчуком (президентом CEO Club Ukraine). Захід підтримали Міністерство закордонних справ, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів і Державне агентство лісових ресурсів України, а також більше ніж 50 партнерів з різних країн світу.

Станом на 2022 рік проєкт успішно реалізувався у 141 країні світу. Висаджено більше 34 млн дерев, відкрито 35 парків та 48 алей.

У 2023 році організатори проєкту "Greening of the Planet" планують зосередитися на зборі коштів для допомоги ВПО та ЗСУ, а також розпочати ековідновлення України на деокупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-