Кличко зустрівся з президенткою ЄБРР

Кличко зустрівся з президенткою ЄБРР

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся у столичній мерії з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

Про це мер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

“Зустрівся в столичній мерії з делегацією ЄБРР на чолі з президенткою банку Оділь Рено-Бассо. Європейський банк реконструкції та розвитку - давній і надійний партнер Києва”, - зазначив Кличко.

Він зауважив, що у співпраці з ЄБРР столиця реалізує кілька важливих проєктів. Зокрема, у 2019 році Київ приєднався до Програми ЄБРР «Зелені міста» - у рамках цієї Програми місто втілює проєкти на загальну суму 320 млн євро.

Крім того, столичний мер нагадав, що Київ реалізує проєкт «Модернізація міського транспорту м. Києва ІІ», яким 180 млн євро передбачено на оновлення рухомого складу. З них на вагони метро - 50 млн євро, на трамваї - 60 млн євро. На комплексну реконструкцію трамвайної лінії та зупинки "Контрактова площа" передбачено 10 млн євро, на капітальний ремонт автопроїздів мосту Метро - 60 млн євро. Бенефіціар проєкту - КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» та КК "Київавтодор".

Кличко також додав, що за підтримки ЄБРР столична влада втілює проєкт «Модернізація системи централізованого теплопостачання Києва» – на суму 140 млн євро. Зокрема, йдеться про модернізацію обладнання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, реконструкцію 8 великих котелень; капітальний ремонт теплових мереж; закриття 45 малих неефективних котелень із перепідключенням споживачів; створення системи дистанційного збору та аналізу інформації.

За його словами, наразі проєкт призупинено через війну в Україні. Окрім цього, за погодженням з ЄБРР тимчасово призупинені розпочаті тендерні процедури.

«За результатами Інвестиційного форуму Києва, що відбувався в Брюсселі наприкінці 2022 року, українська столиця та ЄБРР домовились про партнерство на 100 млн євро. Воно спрямоване на широкий спектр проектів підтримки енергетичної безпеки Києва, надання екстреної допомоги ліквідності для муніципальних активів, компенсації втрат імпорту та інше. Навіть в цей складний час для України ЄБРР усіляко намагається допомогти Києву. І ми за це дуже вдячні», – наголосив Київський міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Європейський банк реконструкції та розвитку надав 280 мільйонів євро на підтримку оборотного капіталу сільськогосподарських виробників і переробників в Україні.

Фото: Віталій Кличко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-