Ізраїль почне тестувати у Києві систему оповіщення про ракетні обстріли

Ізраїль почне тестувати у Києві систему оповіщення про ракетні обстріли

Укрінформ
Ізраїль почне тестувати у Києві власну цивільну систему оповіщення, що попереджає про загрозу ракетного обстрілу, наступного місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Algemeiner із посиланням на ізраїльські ЗМІ.

Випробування системи попередження проведе ізраїльське Командування тилу.

Систему підключать до української радіолокаційної системи, що дозволить швидше передавати сповіщення користувачам мобільних телефонів, активовувати сирени повітряної тривоги лише в тих місцях, де є небезпека ракетного обстрілу.

Читайте також: Оновлена система оповіщення може працювати тиждень без електрики - Кличко

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен під час лютневого візиту до України пообіцяв надати систему оповіщення протягом шести місяців.

Повідомляється, що за цей період ізраїльські та українські військові кілька разів зустрічалися у Польщі, щоб обговорити розгортання системи в Україні та необхідні модифікації, враховуючи різницю у розмірі території двох країн, а також типи ракет, що використовують російські війська.

Як повідомлялося, в міноборони Ізраїлю у четвер заявили про початок переговорів щодо продажу передової системи протиракетної оборони (ППО) Німеччині.

Читайте також: Ізраїль планує продати Німеччині систему ППО «Стріла-3»

Раніше Ізраїль підписав угоду на суму 400 мільйонів доларів про продаж Греції протитанкових ракет Spike, що використовуються у багатьох країнах ЄС та НАТО і вироблені ізраїльським державним оборонним підрядником Rafael.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-