Оновлена система оповіщення може працювати тиждень без електрики - Кличко

Оновлена система оповіщення може працювати тиждень без електрики - Кличко

Укрінформ
Київ удосконалює систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації - вона може працювати близько тижня без електропостачання.

Як передає Укрінформ, про це Кивський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"Столиця удосконалює систему оповіщення населення про надзвичайні ситуації. Роботу над цим розпочали ще до повномасштабного вторгнення росії. За зразок взяті системи, що працюють у США, Німеччині та Польщі", - зазначив Кличко.

Перші об’єкти реконструйованої системи - 15 точок оповіщення - уже протестували у Деснянському районі столиці. А за два тижні до них додадуть ще 12. Загалом у Деснянському районі передбачено встановити 47 точок сповіщення. Загалом по Києву - 630.

Читайте також: У Києві випробують нову систему оповіщення про повітряну тривогу: почнуть з Троєщини

"Нова система може працювати близько тижня без електропостачання — на своєму резервному обладнанні. Тож навіть в умовах відключення всіх операторів зв’язку ця система діятиме, адже керуватиметься автономно та із застосуванням штучного інтелекту", - наголосив Кличко.

Окрім формування сигналу "Увага всім", вона дозволяє виконати адресне (індивідуальне на кожен гучномовець) сповіщення громадян залежно від типу надзвичайної ситуації, її масштабу та прогнозу розвитку.

Як повідомляв Укрінформ, у Деснянському районі Києва з 9-ї години ранку 28 лютого і до вечора 1 березня проводили тестування оновленої системи оповіщення про надзвичайні ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-