У Києві від учора на 10 сантиметрів впав рівень води у Дніпрі

У Києві від учора на 10 сантиметрів впав рівень води у Дніпрі

Укрінформ
У Києві кілька днів поспіль спостерігається падіння рівня води у Дніпрі, аварійних підтоплень не зафіксовано.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"Станом на 10:00 20 квітня 2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 337 см. А це на 10 см менше, ніж вчора", - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька днів поспіль. Але при цьому все ще є затоплення заплави, прирічкових територій у міській і приміській зоні, які використовуються для відпочинку та садово-дачної забудови та можливий перелив дамби місцевого значення в заплаві Дніпрач ерез затоку Підбірна. Проте, аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

"За прогнозами Укргідрометцентру, пік паводку очікується 22 квітня. Але очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій", - наголосив Попко.

Читайте також: В Україні паводок іде на спад, тривають контрольовані скиди води на Дніпрі та Дністрі

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, в Україні залишаються підтопленими 1741 дворогосподарство та 434 будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-