На території всіх шкіл Києва встановлять камери відеонагляду

На території всіх шкіл Києва встановлять камери відеонагляду

Укрінформ
На території всіх столичних шкіл будуть встановлені системи відеонагляду, за потреби це буде зроблено й усередині цих приміщень.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив директор КО «Муніципальна охорона» Сергій Чернишев, передає кореспондент Укрінформу.

«Система відеонагляду для облаштування будь-якого (навчального – ред.) закладу - це, як розумієте, доволі коштовна річ. І це потребує певного фінансування. Ми зараз розробляємо таку загальну систему забезпечення (їх – ред.) відеонаглядом. Перш за все (йдеться про територію – ред.) навколо навчального закладу», - сказав він.

За його словами, це буде зроблено для контролю за прилеглою територією довкола шкіл. Як поінформував Чернишев, у разі потреби ці відеокамери будуть встановлені і всередині кожного навчального закладу.

Відповідаючи на питання, директор КО «Муніципальна охорона» уточнив, що зараз йдеться тільки про школи. Окремо він заявив, що зараз дитячі садочки перебувають під технічною охороною.

«У кожному навчальному закладі Києва наразі встановлена кнопка тривожного реагування. У разі спрацювання цієї кнопки туди виїжджають наші групи швидкого реагування і розбираються у ситуації в разі потреби. І у залежності від ситуації (ці групи – ред.), якщо, наприклад, виявлено адміністративне або кримінальне правопорушення, викликають наряд (поліції – ред.)», - зазначив Чернишев.

Відповідаючи на питання щодо відеокамер, зокрема, про те, хто буде це відео бачити і куди буде виходити ця інформація, директор КО «Муніципальна охорона» сказав, що перш за все це (має бути – ред.) ситуаційний центр комунального підприємства КП «Інформатика», яке є у Києві.

Окремо він уточнив, що щодо відеопотоків буде надаватися доступ і для їхнього пульту централізованого спостереження.

Читайте також: В Україні розпочинається українсько-швейцарський проєкт допомоги дітям, які постраждали від війни

«У випадку якоїсь ситуації у навчальному закладі ми матимемо змогу ще на шляху туди вже бачити картинку. Наш охоронець, який знаходиться там (у школі – ред.), у ідеалі теж буде бачити картинку, контролювати периметр і усередині школи ті процеси, які відбуваються», - заявив Чернишев.

Окремо директор КО «Муніципальна охорона» поінформував, що камери не будуть встановлені у кожному класі. Відповідаючи на питання щодо імовірного встановлення цих відеокамер і усередині шкіл, він уточнив, що може йтися про вхідну групу.

Відповідаючи на питання, як вони будуть встановлюватися, зокрема, по яких районах швидше, по яких – пізніше, Чернишев сказав, що це визначають не вони як організація.

«Відеокамери будуть встановлені з урахуванням наших рекомендацій саме забезпечення безпеки. А уже встановлювати їх будуть відповідні комунальні підприємства і організації міста Києва», - уточнив директор КО «Муніципальна охорона».

Він запевнив, що гроші з батьків на це збирати не будуть – щодо цього буде виділено фінансування з бюджету Києва.

Відповідаючи на питання, як швидко це буде зроблено, Чернишев зазначив, що це залежить від фінансування, від технічних можливостей тощо.

«В ідеалі дуже б хотілося, (щоб це було – ред.) у цьому році, або, як мінімум, хоча б запустити цьогоріч кілька цих навчальних закладів у режимі пілотного проєкту, щоб можна було відпрацювати алгоритми і отримати якийсь досвід», - сказав директор КО «Муніципальна охорона».

Щодо інших заходів безпеки для дітей, він уточнив, що гіпотетично СКП «Київтелесервіс» буде брати зі свого боку участь у цьому процесі.

«Тут (мається на увазі – ред.) Інтернет, зокрема - обладнання Інтернетом кожного навчального закладу і перш за все, напевно, (йдеться про те – ред.) щоб контролювати контент, яким користуються під час навчального процесу не тільки школярі, а і, наприклад, відвідувачі», - заявив Чернишев.

Відповідаючи на питання, для чого це може робитися, директор КО «Муніципальна охорона» сказав, що мова йде про безпеку контенту, який переглядають перш за все школярі - щоб вони використовували можливості Інтернету у навчальному процесі і, відповідно, не відвідували якісь заборонені сайти тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня у КМДА заявили, що понад 450 закладів освіти в Києві будуть забезпечені додатковими заходами безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-