У столиці цвітуть магнолії та сакури

У столиці цвітуть магнолії та сакури

Список
Укрінформ
У Києві розквітли перші магнолії та сакури, їх можна побачити у кожному районі столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“У Києві розквітли магнолії та сакури. Крім ботанічного саду імені академіка Фоміна та Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка, вони ростуть у парках та скверах Києва. Як повідомляє КО “Київзеленбуд”, ці квітучі дерева можна побачити в кожному районі Києва”, - ідеться в повідомленні.

В КМДА опублікували список місць цвітіння магнолій та сакур.

У столиці цвітуть магнолії та сакури / Фото: Михайло Криволапов, КМДА

Так, магнолії висаджені у Шевченківському районі на Пейзажній алеї, в парку імені Тараса Шевченка та Сирецькому парку.

У Подільському районі ці дерева є на площі Щекавицькій, в Оболонському - парк “Наталка” та сквері на проспекті Степана Бандери, 26-В-28.

У Деснянському районі магнолії квітнуть у парку із водними об’єктами на проспекті Шухевича та парку “Кіото”, у Дарницькому - парках Партизанської слави, Воїнів-інтернаціоналістів та сквері на вулиці Вербицького, 12.

У Дніпровському районі споглядати цвітіння цих дерев можна у парку “Перемога”, скверах на вул. Івана Миколайчука та вул. Шумського і на бульварі Амвросія Бучми.

У Солом’янському районі цвіт магнолій можна побачити у парках “Відрадний” та “Орлятко”, а Голосіївському - у Голосіївському парку імені Максима Рильського.

Читайте також: На Закарпатті розквітли одночасно «Долина нарцисів» та скансен у Колочаві

У КМДА зазначили, що різні типи магнолій мають різний час цвітіння. Пишне цвітіння зазвичай триває близько 14 днів. Усього у світі налічують близько 240 видів рослин родини магнолієвих. Кожен із них унікальний вигляд і має неповторні квіти, які відрізняються за формою, будовою, фактурою, кольором, розташуванням на гілках.

Також у столиці розпочалося цвітіння сакури (японська вишня). У Києві висаджена найдовша в Україні алея цих дерев – на бульварі Верховної Ради довжиною 1402 м (240 рослин).

Загалом помилуватися сакурами можна у Дніпровському районі на б-рі Верховної Ради та парках Андрія Малишка і “Перемога”.

У Деснянському районі сакури цвітуть у парках “Кіото”, ім. Архітектора Ніколаєва та ім. Сержа Лифаря, а також у сквері на вул. Олександри Екстер.

У Дарницькому районі сакури квітнуть у парку Партизанської слави, а у Шевченківському - біля Національної опери України, на Володимирській гірці та сквері біля Золотих воріт.

У Печерському районі цвітінням можна помилуватися на бульварі Липський, у сквері Бастіонний та площі Івана Франка.

У Подільському районі в Куренівському парку та сквері біля кінотеатру “Жовтень”, в Оболонському - у парку “Наталка”.

У Дарницькому районі сакури є у сквері на Дарницькій площі та у парку Партизанської слави.

У Солом’янському районі сакури цвітуть у парку ім. Миколи Зерова.

У Святошинському районі цвітінням можна помилуватися у сквері на бульварі Академіка Вернадського та парках “Совки” і “Інтернаціональний”.

Тривалість цвітіння сакури становить близько двох тижнів залежно від виду.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві цього року з’явиться велика рекреаційна зона, влада продовжить і оновлення парків і скверів міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-