На Закарпатті розквітли одночасно «Долина нарцисів» та скансен у Колочаві

На Закарпатті розквітли одночасно «Долина нарцисів» та скансен у Колочаві

Фото
Укрінформ
На Закарпатті одночасно квітнуть дві топові туристичні локації: Долина нарцисів неподалік міста Хуст та скансен у селі Колочава.

Про масове цвітіння першоцвітів у Долині нарцисів повідомляють у Карпатському біосферному заповіднику, передає Укрінформ.

«Первоцвіти вкрили Долину нарцисів квітучим килимом. Такої краси ви ще не бачили! Пурпурових шафранів та білосніжних білоцвітів тут зростає найбільше, але зустрічаються також підсніжники, проліски, ерітроній собачий зуб та інші ефемероїди», – йдеться у повідомленні.

Зацвіла «Долина нарцисів» під Хустом / Фото: Карпатський біосферний заповідник,

У Карпатському біосферному заповіднику повідомляють, що цвітіння ранньовесняних видів триває дуже недовго, то ж закликають людей не сидіти вдома та насолоджуватися весняною природою.

Також про масове цвітіння так званої Долини шафранів у Колочаві в місцевому скансені повідомляє гід скансену Юрій Радівілов у Фейсбуці.

Тут під крокусами – близько 3 га території скансену. На цьому тижні фіксують пік їхнього цвітіння.

Зацвіла Долина шафранів у Колочавському скансені / Фото: Юра Радівілов, Фейсбук

Шафран Гейфеля (Crocus heuffelianus Herb) – декоративна ранньовесняна рослина, що зникає. У народі їх називають брандушками, маслянками або серенками. Занесена до Червоної книги України.

Читайте також: У Запорізькому ботанічному саду дозріли лимони

Колочавський скансен «Старе село» – унікальний сільський музей архітектури та побуту, який відтворює матеріальну культуру мешканців Верховини. Музей створений в межах проєкту «Колочава – село десяти музеїв».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-