У столиці проживають майже 1,5 тисячі дітей, які мають статус постраждалих від війни

У столиці проживають майже 1,5 тисячі дітей, які мають статус постраждалих від війни

Укрінформ
У Києві проживають 1454 дитини, які мають статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“На сьогодні в Києві перебуває 1454 дитини, яким надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Це діти - внутрішньо переміщені особи, які постраждали через війну, що розв’язала на нашій землі росія. Цей статус після 24 лютого отримали вже 59 дітей ВПО”, – зазначила Хонда. 

Вона також розповіла, що внаслідок повномасштабної російсько-української війни зростає кількість дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування.

Читайте також: Україна напрацьовує варіанти групових повернень дітей - Лубінець

“У місті зареєстровано 2336 дітей-сиріт, із яких: 1874 дитини перебувають під опікою і 368 – підлягають усиновленню”, - додала заступниця голови КМДА.

За її словами, спостерігається тенденція, що кількість дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування, збільшується з різних причин унаслідок війни. Зокрема, через проблеми в сім’ї або втрату батьків. Водночас Хонда наголосила, що місто реагує на цей виклик війни і розширює мережу закладів для дітей.

Як повідомлялося, станом на 11 квітня 2023 року більш ніж 1415 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 468 дітей загинуло та понад 947 зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-