У Києві стартувала реєстрація на участь у «Пробігу під каштанами»

У Києві стартувала реєстрація на участь у «Пробігу під каштанами»

Укрінформ
У Києві відкрилась реєстрація учасників на ювілейний 30-й щорічний благодійний "Пробіг під каштанами", який відбудеться 28 травня за підтримки міської державної адміністрації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

Гасло проєкту є незмінним – #біжу заради маленьких сердець. Цього року в День Києва 28 травня учасники бігтимуть заради пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я України.

За словами директорки департаменту молоді та спорту КМДА Юлії Хан, "30-й "Пробіг під каштанами" об’єднує киян та всіх небайдужих задля допомоги дітям. Зібрані під час цієї спортивної події внески підуть на закупівлю необхідного обладнання для лікування дітей із вадами серця у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України". 

"Цьогоріч правила участі окреслено умовами воєнного часу, тому з міркувань безпеки учасники не збиратимуться на єдиній локації та в один час. Долучитись до заходу можуть усі охочі як з України, так і з будь-якої країни світу", – зазначила Хан.

Організатори закликають долучатися до заходу онлайн і виходити на пробіжку/прогулянку в безпечних місцях.

Щоб долучитися до заходу в Україні, потрібно зареєструватися на сайті "Пробіг під каштанами", здійснити благодійний внесок 300 грн і вказати у листі дані для відправки стартового пакету. 28 травня слід вийти на пробіжку та опублікувати фото в соцмережах із тегом #Probig2023.

Для онлайн участі за кордоном треба зареєструватися на сайті "Пробіг під каштанами", здійснити благодійний внесок 300 грн (8 доларів або 7,5 євро), завантажити та надрукувати онлайн номерок. Вийти на прогулянку чи пробіжку слід 28 травня, опублікувати фото в соцмережах із тегом #Probig2023.

Читайте також: У Києві ввели в експлуатацію відреставровану будівлю Річкового вокзалу

Більше інформації про "Пробіг під каштанами" – на сайті проєкту.

У КМДА нагадали, що у 2022 році до "Пробігу під каштанами" долучилися учасники із 80 міст та селищ України. Також до старту долучалися українці та іноземці в 31 країні.

За благодійні внески учасників для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії були придбані унікальні інструменти для проведення мініінвазивних кардіохірургічних втручань у дітей. Проведення таких операцій дозволяє зменшити травматизацію, що сприяє швидкому післяопераційному відновленню. Завдяки великому досвіду працівники дитячого хірургічного відділення виправляють більшість вроджених вад серця через невеликий доступ. На сьогодні в центрі провели уже близько 900 таких операцій. 

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку Рада з молодіжних питань при Президентові та Молодіжна рада при Міністерстві закордонних справ закликали найбільші молодіжні спільноти світу підтримати міжнародний “марафон чесності”, оголошений Президентом Володимиром Зеленським 27 січня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-