У застосунку «Київ Цифровий» стартувало голосування про перейменування 27 міських об’єктів

У застосунку «Київ Цифровий» стартувало голосування про перейменування 27 міських об’єктів

Укрінформ
У застосунку «Київ Цифровий» стартувало електронне голосування щодо перейменування ще 27 міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

Пройти опитування можуть громадяни, які підтвердили особу через Bank ID. Верифікація необхідна для чесних і прозорих результатів.

Заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зазначив, що важливо почути думку громадськості перед тим, як депутатський корпус Київради прийме рішення про перейменування цих міських об’єктів.

«Ця комунікація міської влади та громадськості є хорошим прикладом взаємодії та відкритості. Кожен мешканець шляхом електронного голосування може обрати той варіант, який на його думку найбільш вдалий для перейменування конкретної вулиці, провулку, проспекту, скверу або парку”, - сказав він.

Зокрема, заплановано перейменувати проспекти Повітрофлотський та Правди, а також парк імені Генерала Потапова, сквер імені Чкалова, сквер Трудової слави.

Читайте також: У Києві пропонують назвати вулицю іменем офіцера-розвідника Валерія Чибінєєва

Бондаренко також додав, що в Києві немає місця топонімічним назвам, які увічнюють представників та події держави, яка розпочала повномасштабну війну проти України та здійснює геноцид украънського народу.

Опитування розпочнеться 7 квітня та триватиме до 16 квітня. Після цього електронна система підрахує остаточні результати, а потім їх передають на розгляд Київради.

Щоб проголосувати, у застосунку потрібно перейти в розділ «Електронна демократія», обрати «Опитування», переглянути перелік питань і натиснути кнопку «Взяти участь».

Як повідомлялося, за 2022 рік у Києві перейменували 237 вулиць, проспектів та бульварів, чиї назви були пов’язані з країною-агресором чи радянським минулим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-