У Києві пропонують назвати вулицю іменем офіцера-розвідника Валерія Чибінєєва

У Києві пропонують назвати вулицю іменем офіцера-розвідника Валерія Чибінєєва

Укрінформ
На сайті Київської міської ради з’явилася електронна петиція про перейменування однієї з вулиць у Києві на честь загиблого Героя України, офіцера воєнної розвідки України Валерія Чибінєєва.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«34-річний Валерій Чибінєєв, позивний «Каракурт», обороняв Київ у перші дні російського повномасштабного вторгнення та загинув у бою під Гостомелем 3 березня 2022 року, у день свого народження. Автори петиції пропонують перейменувати на честь Героя України вулицю Чернігівську в Дарницькому районі, оскільки у Києві їх дві: ще одна з тотожною назвою розташована у Дніпровському районі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Валерій Чибінєєв воював проти російських загарбників з 2014 року в Ізвариному, ДАПі та Авдіївці. Пораненим залишався на полі бою та продовжував командувати підрозділом, аби не здати позицій. У 2016 році він був нагороджений Золотою Зіркою Героя України.

Співробітники ГУР МОУ закликають киян долучитися до голосування, аби зберегти пам’ять про Валерія Чибінєєва. Столиця України мусить знати та шанувати своїх оборонців, наголошують у розвідці.

Читайте також: Площа Українських Героїв та проспект Каденюка: у Києві перейменували ще 16 об’єктів

Наразі для розгляду електронної петиції необхідно зібрати 6 000 голосів. Збір триватиме 60 днів.

Як повідомлялося, загалом у столиці вже перейменували 288 міських об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-