Розкрадання на ремонті Куренівського парку: судитимуть експосадовця Київзеленбуду

Розкрадання на ремонті Куренівського парку: судитимуть експосадовця Київзеленбуду

Укрінформ
Перед судом постане колишній заступник генерального директора комунального об’єднання «Київзеленбуд» за розкрадання 800 тис. грн на ремонті Куренівського парку.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього заступника генерального директора комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень «Київзеленбуд» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що між Київзеленбудом і приватним товариством був укладений договір підряду щодо виконання робіт з капітального ремонту благоустрою Куренівського парку в Подільському районі столиці.

«У подальшому заступник генерального директора з питань капітальних вкладень отримав від підрядної організації акти приймання виконаних будівельних робіт, а також інші фінансові документи. Достовірно знаючи, що вказана підрядником вартість використаних матеріалів і виробів є завищеною, посадовець підписав первинні документи фінансово-господарської діяльності та передав їх на виконання», - сказано в повідомленні.

Згідно з висновком комплексної комісійної судової товарознавчої та судової економічної експертизи, столичному бюджету завдано збитків на суму близько 800 тис. грн.

Читайте також: Начальнику управління Київзеленбуду оголосили підозру в розтраті більш як ₴700 тисяч

Обвинувальний акт скерований до суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурор заявив позов до колишнього посадовця про відшкодування завданих збитків.

У прокуратурі нагадали, що раніше в межах цього ж провадження прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України відносно директора підрядної організації.

Як повідомляв Укрінформ, керівник одного з управлінь Київської міської державної адміністрації підозрюється у вимаганні хабарів за місця на столичних ярмарках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-