Чиновнику КМДА повідомили про підозру - вимагав хабарі за місця на ярмарках

Чиновнику КМДА повідомили про підозру - вимагав хабарі за місця на ярмарках

Фото
Укрінформ
Керівник одного з управлінь Київської міської державної адміністрації підозрюється у вимаганні хабарів за місця на столичних ярмарках.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

«Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру керівнику одного з управлінь КМДА за фактом одержання неправомірної вигоди за надання місць на столичних ярмарках (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, керівник управління, який одночасно обіймає посаду заступника начальника одного з департаментів КМДА, розробив корупційну схему видачі дозволів на встановлення додаткових торговельних місць на ярмарках у Києві.

Так, згідно з умовами, за місце на торговельному майданчику в центральних районах столиці фермери та підприємці повинні були сплачувати 500 доларів щоквартально, а в подальшому — 150 доларів щомісячно. У разі відмови для реалізаторів продукції створювалися штучні перешкоди в роботі на території Києва.

За результатами розслідування та на підставі отриманих доказів начальнику управління оголошена підозра.

Фото: Київська міська прокуратура

У ході проведених обшуків за місцем роботи та проживання підозрюваного, а також осіб, які можуть бути причетні до вказаної корупційної схеми, правоохоронці вилучили документацію, пов’язану з ярмарковими заходами і чорнові записи.

Читайте також: Колишнього народного депутата підозрюють у несплаті понад ₴42 мільйонів податків

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Слідство триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області керівництво місцевої військової адміністрації викрили в організації масштабної схеми привласнення державних коштів, виділених регіону на ліквідацію наслідків бойових дій і ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-