Столична влада сподівається відкрити пішохідний міст на острів Оболонський цього року

Столична влада сподівається відкрити пішохідний міст на острів Оболонський цього року

Укрінформ
Роботи зі зведення пішохідного мосту та облаштування острову Оболонський у Києві тривають.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

«Роботи зі зведення пішохідного мосту та облаштування острова Оболонський тривають. Сподіваюся, нашим планам нічого не завадить, і вже цього року ми презентуємо киянам та гостям столиці ще одну перлину зеленого і гарного Києва», - зазначив мер.

Він зауважив, що столична влада розвиває велику рекреаційну зону, яка включає і парк «Наталка», і набережну, і острів Оболонський, куди вестиме новий міст.

Також, за його словами, складовою комфортного відпочинку буде паркінг, який планується звести неподалік парку, аби люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки.

Читайте також: У столиці відкриють для відвідування парк «Муромець»

«Паркінг буде підземно-наземним – таким, як побудували в столичному зоопарку, та буде об’єктом подвійного призначення, тобто використовуватиметься і як укриття під час повітряної тривоги», - підкреслив Кличко.

Крім того, він зазначив, що на острові Оболонський територія облаштується зі збереженням флори і фауни.

«Також висадимо й нові дерева та кущі. Вже узгоджено дендроплан. Відвідувачів радуватимуть і декоративні яблуні, рожева акація, і бузок та газони, що квітнуть усе літо», - сказав мер.

Як повідомлялося, на зведення пішохідного мосту на острів Оболонський у Києві місто не залучає бюджетних грошей. Будівництво відбувається за кошти меценатів та кошти Метрополії Великого Парижа.

Фото: Телеграм Віталій Кличко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-