У Міноборони закликали журналістів та блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ

У Міноборони закликали журналістів та блогерів не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала ЗМІ та блогерів не порушувати тему контрнаступу української армії до його результату.

Про це йдеться у її дописі в Телеграмі, передає Укрінформ.

“Не треба задавати в ефірах питання експертам - а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план - звільнити всі наші території. А деталі - то вже військова таємниця”, - заявила вона.

На думку Маляр, стратегічні військові плани мають право оприлюднювати три особи в державі - Верховний головнокомандувач (Президент), головнокомандувач ЗСУ, міністр оборони, а решта - лише цитувати.

“Їх (плани — ред.) оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація - це теж зброя, і ми нею теж воюємо”, - написала заступниця міністра оборони.

“Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій”, - додала Маляр.

За її словами, інформаційна тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу.

Читайте також: Україна вже отримує все озброєння, необхідне для успішного контрнаступу - Павел

Як повідомляв Укрінформ, згідно з наказом Головнокомандувача ЗСУ, було оновлено умови роботи представників засобів масової інформації у прифронтових районах і зонах ведення бойових дій та змінено умови акредитації ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-