Кличко зустрівся з мером литовського Вільнюса

Кличко зустрівся з мером литовського Вільнюса

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Вільнюса Реміґіюсом Шимашюсом, який прибув із візитом до української столиці.

Як передає Укрінформ, про це Кличко повідомляє у Фейсбуці.

“Сьогодні зустрівся з мером Вільнюса Реміґіюсом Шимашюсом та делегацією литовської столиці, яка прибула з візитом до Києва. Розповів про ситуацію в столиці України, руйнування та збитки, завдані ракетними обстрілами російських варварів по об'єктах критичної інфраструктури та житлових будинках киян”, - написав мер Києва.

Кличко зауважив, що від початку широкомасштабної війни, з якою вдерлася росія, Вільнюс активно підтримує Київ та Україну. Київ та Вільнюс є містами-побратимами з червня 1991 року. “І наша дружба та співпраця тільки зміцнюються”, - додав він.

Кличко подякував меру Вільнюса та представникам міської влади литовської столиці за допомогу у гуманітарній сфері. Зокрема, за те, що Вільнюс із перших днів повномасштабної війни приймав та розміщував українських біженців.

“Цінуємо ми і те, що цієї дуже складної для України і столиці зими Вільнюс передав Києву 20 генераторів. А також - газові плити з балонами, батарейки та пристрої для підзарядки, ліхтарики. Загалом Вільнюс доставив гуманітарної допомоги на 100 000 євро. Ще 400 000 євро місто-побратим перерахувало благодійними коштами”, - заявив мер Києва.

Читайте також: У Києві з 26 березня громадський транспорт працюватиме довше

За його словами, литовські партнери підкреслили, що і надалі допомагатимуть та підтримуватимуть Україну і Київ - політично, економічно та гуманітарно.

“Ми вдячні за це та налаштовані на подальшу співпрацю з мерією Вільнюса, литовським бізнесом, громадськими організаціями у втіленні спільних проєктів. Зокрема, й у повоєнній відбудові та розвитку Києва”, - додав Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, литовська компанія Ignitis Group передасть 12 мільйонів євро на відбудову енергетичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-