У Києві попрощалися з чотирма українськими воїнами, які загинули у Брянській області

У Києві попрощалися з чотирма українськими воїнами, які загинули у Брянській області

Фото
Укрінформ
У Києві 7 березня попрощалися з українськими розвідниками, які загинули під час виконання бойового завдання у брянській області рф.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Києві попрощались із чотирма українськими воїнами із батальйону “Братство”: Максимом Михайловим, Юрієм Горовцем, Тарасом Карпюком та Богданом Ляговим. Вони загинули на кордоні брянської області росії у різдвяну ніч, 25 грудня 2022 року.

Панахида відбулась об 11:30 у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва. Після цього о 13-й родичі, побратими на всі охочі попрощались із героями на Майдані Незалежності. Поховають бійців на Байковому кладовищі.

У Києві попрощалися з чотирма бійцями ДРГ, загиблими в брянській області / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Наймолодшому загиблому - Богдану Лягову з позивним "Аполлон" - було всього 19 років.

Загиблому Тарасу Карпюку з позивним “Тарасій” було 38 років. Він став одним із перших добровольців, які поїхали воювати в АТО.

Максим Михайлов, якого називали "Непийпиво", прожив 32 роки. Він любив козацький стиль — носив шаровари, курив люльку...

Юрій Горовець із позивним "Святоша" мав 34 роки. Після 24 лютого "Святоша" став командиром групи українських диверсантів у "Братстві".

Читайте також: У Кропивницькому провели в останню путь п'ятьох воїнів

Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідер добровольчого батальйону «Братство» і політик Дмитро Корчинський заявив, що міністр культури Олександр Ткаченко начебто не дозволив відспівати загиблих бійців батальйону в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

У пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики у відповідь заявили, що не надавали відмови щодо відспівування загиблих військових в Успенському соборі. Кажуть, що інформація Корчинського не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-