Будівництво Подільського мосту: у справі про розкрадання судитимуть ще одного фігуранта

Будівництво Подільського мосту: у справі про розкрадання судитимуть ще одного фігуранта

Укрінформ
У Києві правоохоронці завершили розслідування стосовно керівника субпідрядної організації, що є одним із підозрюваних у справі про розкрадання 36 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту, обвинувальний акт стосовно фігуранта скерований до суду.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

«Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно четвертого фігуранта кримінального провадження щодо вчинення посадовцями комунального та підрядних підприємств службових злочинів у ході будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 364-1, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що очолюване обвинуваченим підприємство було залучене генеральним підрядником для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами і допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів й інші допоміжні послуги.

Фото: Київська міська прокуратура, Телеграм

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи, через завищення вартості виконаних робіт територіальна громада зазнала збитків на суму понад 36 млн грн.

За даними прокуратури, на сьогодні в межах слідства забезпечене реальне відшкодування збитків на суму три мільйони гривень та заявлені відповідні позови до фігурантів на решту суми спричиненої шкоди.

Читайте також: Збитки на 2 мільйони: у справі про реконструкцію Київського зоопарку оголосили підозри

Як повідомлялося, у січні до суду був скерований обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації у справі про розкрадання на будівництві Подільського мосту в Києві.

На початку лютого правоохоронці завершили розслідування стосовно заступника керівника комунального підприємства «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівника генпідрядної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-