Збитки на 2 мільйони: у справі про реконструкцію Київського зоопарку оголосили підозри

Збитки на 2 мільйони: у справі про реконструкцію Київського зоопарку оголосили підозри

Укрінформ
У столиці заступнику директора та начальнику відділу КП Житлоінвестбуд-УКБ, а також керівнику підрядної організації повідомили про підозру у завданні збитків на понад 2 млн грн столичному бюджету під час реконструкції Київського зоологічного парку.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва заступнику директора та начальнику відділу КП «Житлоінвестбуд-УКБ», а також керівнику підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості та заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2017 році між директором комунального підприємства та приватним товариством був укладений договір на реконструкцію павільйону для утримання та зимового експонування приматів.

Після завершення робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів робіт, які були підписані, на той час виконувачем обов’язків керівника комунального підприємства, провідним інженером з технічного нагляду за будівництвом та директором підрядної організації.

Читайте також: Ексдиректора аеропорту «Бориспіль» засудили до п'яти років в'язниці

За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз, через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдано збитків на понад 2 млн грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві начальник управління Голосіївської районної державної адміністрації, директор комунального підприємства та керівник підрядної організації підозрюються у привласненні 500 тисяч гривень, виділених на ремонт шкільних укриттів.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-