У Києві функціонують понад 4 тисячі укриттів

У Києві функціонують понад 4 тисячі укриттів

Укрінформ
На сьогодні у Києві функціонують понад 4 тисячі укриттів різного виду.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«На сьогодні в Києві – понад 4 тисячі укриттів різного виду. Ми їх називаємо не бомбосховищами, а укриттями. Підвали будинків повноцінними бомбосховищами назвати складно – це просто укриття», - сказав Поворозник.

Він наголосив, що робота з модернізації бомбосховищ є тривалою - вона відбувалась і минулого року, і цьогоріч триватиме. За його словами, близько 400 укриттів торік були відремонтовані й підготовлені.

«Якщо це стосується бомбосховищ, наприклад, в об'єктах комунальної власності – школи, садочки, лікарні, інші будівлі, звичайно ж, ми там проводимо ремонтні роботи і модернізацію. Якщо це стосується приватного сектору, питання в тому, що це власність людей, які там проживають. Хоча на такі укриття виділяються кошти, і на сьогодні роботи щодо їх ремонту також проводяться», - підкреслив перший заступник голови КМДА.

Відповідаючи на запитання щодо перевірки стану укриттів, він зазначив, що вони почались ще з 2021 року, коли влада Києва готувалась до війни. На його переконання, мають бути відповідальні люди, щоб укриття функціонували, відкривались для того, щоб з часом привести їх всі до якогось стандарту.

Читайте також: У Києві випробують нову систему оповіщення про повітряну тривогу: почнуть з Троєщини

Крім того, Поворозник зауважив, що є відповідна карта-схема всіх цих укриттів.

«Якщо ми відремонтували укриття, яке було непридатним, коли його можна буде використовувати – відповідна позначка про його наявність з’являється на карті», - додав він.

Як повідомлялося, у Києві цього року на ремонт укриттів спрямують понад 350 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-