СБУ затримала у Києві російського блогера - ховався у монастирі московського патріархату

СБУ затримала у Києві російського блогера - ховався у монастирі московського патріархату

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Києві прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя у монастирі УПЦ московського патріархату.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Ворожий пропагандист публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Це засновник так званого "руського клубу", який займався підготовкою замовних публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – "руська народна лінія" та "одна родіна".

У своїх колонках блогер називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "л/днр".

У серпні минулого року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

При цьому зловмисник вдався до втечі і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП).

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України.

За кожну "порцію" деструктивного контенту зрадник отримував від росіян грошову винагороду.

Читайте також: СБУ оголосила підозру муфтію, який закликав кримських татар підтримати війну рф

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ зібрала доказову базу на ще трьох ворожих пропагандистів, які займалися інформаційно-підривною діяльністю проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-