У столиці вшанували Героїв Небесної Сотні

У столиці вшанували Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
У Михайлівському Золотоверхому соборі пройшла панахида за загиблими учасниками Революції Гідності, після якої середмістям Києва відбулася традиційна хода вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько ста учасників ходи пройшли від Михайлівської площі вулицею Трьохсвятительською до Європейської площі, потім вулицею Грушевського і Хрещатиком до каплиці на Алеї Героїв Небесної Сотні.

На місці учасники ходи поклали квіти і запалили лампадки.

Участь у заході взяли представники родин Героїв Небесної Сотні, Національного музею Революції Гідності, Асоціації медиків Революції Гідності, а також безпосередні учасники Революції Гідності.

Панахида за Небесною Сотнею у Михайлівсскому Золотоверхому соборі / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, дев’ять років тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули більше ста протестувальників, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі отримали поранення, а сотні - були заарештовані та зазнали тортур.

Читайте також: Посол Британії вшанувала пам'ять Героїв Небесної сотні

Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого затверджено як День Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-