Київ отримав від французьких партнерів дві сонячні електростанції

Київ отримав від французьких партнерів дві сонячні електростанції

Фото
Укрінформ
Київ отримав від французьких партнерів як гуманітарну допомогу дві унікальні сонячні електростанції, що будуть встановлені в медичних закладах Святошинського району столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на свого очільника Віталія Кличка.

За даними КМДА, ідеться про електростанції від провідного французького виробника фотоелектричних панелей Roy Group Energy. Для їх придбання французькі партнери зібрали 250 тисяч євро.

Повідомляється, що одна з автономних електростанцій (25,6 кВт/год) працюватиме в Консультативно-діагностичному центрі, інша (на 76,8 кВт/год) – у Святошинському психоневрологічному інтернаті. Монтаж електростанцій французькі спеціалісти розпочнуть уже сьогодні, 13 лютого.

Читайте також: Cтолиця отримала міжнародну допомогу: поліцейські авто, комунальну техніку і генератори

«Медичні заклади повинні працювати 24/7, щоб рятувати здоров’я та життя киян. Але медики, в нинішніх умовах відключень електроенергії, не можуть надавати належну медичну допомогу тільки при світлі ліхтарів чи свічок. Повинне працювати спеціальне обладнання реанімації, лабораторії, для якого потрібна електрика. Тому ми продовжуємо забезпечувати об’єкти критичної інфраструктури столиці альтернативними джерелами живлення», – зазначив Кличко.

Мер подякував друзям і партнерам за допомогу та підтримку, яка особливо необхідна «цієї зими, коли російський агресор не припиняє обстрілів критичної інфраструктури та намагається залишити киян без світла, води і тепла».

Київ отримав від французьких партнерів дві сонячних електростанції / Фото: Офіційний портал Києва

За інформацією КМДА, загалом від початку повномасштабної війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 40 сучасних карет швидкої допомоги, 36 пожежних автомобілів, два з яких у грудні були відправлені до Харківа, та 72 міські автобуси. Також столиця отримала кілька сотень генераторів різної потужності.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Київ отримав чергову партію гуманітарної допомоги від італійського фонду Hope Ukraine й організації Doctors with Africa CUAMM, а саме: десять тентів (площею 23 кв. м), десять буржуйок та генератор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-