Cтолиця отримала міжнародну допомогу: поліцейські авто, комунальну техніку і генератори

Cтолиця отримала міжнародну допомогу: поліцейські авто, комунальну техніку і генератори

Фото
Укрінформ
Міський голова Києва Віталій Кличко передав столичним поліцейським та комунальникам сім поліцейських автомобілів, які столиця отримала від німецьких партнерів, чотири автівки для «Київзеленбуду», щоб доглядати за столичними парками та скверами, і мікроавтобус для бойового чергування «Київської служби порятунку».

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми передаємо патрульній поліції Києва 7 поліцейських автомобілів Volkswagen Transporter, які отримали від наших німецьких партнерів. Ці авто Києву передало Міністерство внутрішніх справ, спорту та інтеграції Федеральної землі Баварія. Ще два тижні тому ці автомобілі забезпечували правопорядок на півдні Німеччини, а в наступні декілька днів заступлять на службу у патрульній поліції столиці України. Автівки обладнані спеціально для потреб патрульної поліції, мають усе необхідне для ефективного виконання службових завдань поліцейськими», – зазначив Віталій Кличко.

Читайте також: Тенти, буржуйки і генератор: Київ отримав гуманітарну допомогу від iталійських партнерів

Німецькі партнери передали техніку і київським комунальникам. Сучасні автівки надійшли від міста-побратима Києва – Мюнхена. Це – чотири авто FIAT DOBLO VW CADDY, використовуватимусься «Київзеленбудом» при догляді за столичними парками та скверами. А також мікроавтобус MERCEDES SPRINTER, який заступить на бойове чергування у КАРС «Київська служба порятунку».

Також сьогодні підприємству «Київтеплоенерго» передали вісім потужних генераторів від данських партнерів – міста-побратима Оденсе. Їх встановлять у котельнях, щоб забезпечити теплопостачання в оселі киян під час відключень електроенергії. Раніше, наприкінці минулого року, Оденсе уже передавало столиці дев’ять генераторів.

Київ отримав допомогу від міжнародних партнерів – поліцейські автомобілі, комунальну техніку та генератори / Фото: Офіційний портал Києва

Мер Києва Віталій Кличко подякував Німеччині та Данії, представникам «Оденсе Сіті Ротарі Клаб» та «Ротарі Клуб Київ», а також всім міжнародним партнерам за допомогу Києву та Україні в цей складний час.

Як повідомлялося, від початку війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів 40 сучасних карет швидкої допомоги, 36 пожежних автомобілів (два з них у грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів) та 72 автобуси. А також кілька сотень генераторів різної потужності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-