Київрада перейменувала ще 31 вулицю

Київрада перейменувала ще 31 вулицю

Укрінформ
Київрада на сьогоднішньому засіданні перейменувала ще 31 вулицю, провулок проспект та бульвар.

Як передає Укрінформ по це Київський міський голова Віталій Кличко повідомляє у Телеграмі.

"Київрада на сьогоднішньому засіданні перейменувала ще 31 вулицю, провулок, проспект та бульвар, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим", зазначив Кличко.

Зокрема, проспект Перемоги був перейменований на Берестейський, площа Перемоги - на Галицьку. Провулок Мічуріна отримав назву - провулок Болсуновський. Брест-Литовське шосе перейменоване на Берестейське шосе. Вулиця Петрівська на Вознесенський Яр.

Разом з тим, отримавши законні підстави – рішення Міністерства культури - вчора у Києві демонтували пам'ятник радянському льотчику Чкалову. А сьогодні прибрали пам'ятник радянському воєначальнику Ватутіну.

Читайте також: На Закарпатті з початку повномасштабного вторгнення перейменували понад 500 вулиць

"Очікує столиця і на рішення Мінкульту, яке дозволить прибрати і пам'ятник одному з військових ватажків більшовиків - Щорсу, на чому давно наполягають кияни", - зазначив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві у Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському воєначальнику Миколі Ватутіну, його, як і пам’ятник льотчику Валерію Чкалову, що демонтували 8 лютого, перенесуть до Музею авіації.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-